Ta bort stigmat över dålig hy

Huden är kroppens största organ, lika mångsidig som livsviktig. Det kan vara svårt att tänka på huden som ett enda stort organ i människokroppen eftersom huden täcker och skyddar inte bara ansiktet utan hela kroppen. Samtidigt håller huden de inre organen i människokroppen på plats, reglerar kroppstemperaturen och underlättar känslan av beröring.

Hur vi lever idag, hur samhället ser ut och vad vi gör påverkar utan tvekan hudens välmående. Många lider av olika hudproblem och har även besvär med olika organ, allt ifrån hjärta och lungor till ont i leder och känslig hud. När organ inte må bra kallas det för organsvikt.

Jag upplever att den generella inställningen till en hud som mår dåligt är att ignorera problemen och hoppas på att det blir bättre med åldern, vilket inte är lösningen. Det är viktigt att ta seriöst på hur huden mår och inte sopa problemen under mattan. Många mår dåligt över hudproblem och jag möter människor dagligen som lider av psykiska besvär på grund av obalanserad, irriterad och känslig hud.

Jag vill därför lyfta den här frågan och ta bort stigmat över att ha dålig hy, både som ung och gammal.  Jag vill prata om hudproblem så att ingen behöver skämmas eller må dåligt. Cool Derma Company grundades med just detta som kärna, att hjälpa människor som mår dåligt både fysiskt och psykiskt på grund av hudproblem, men också för att lyfta frågan och våga tala om hudproblem.

Huden är ett häftigt organ som skyddar oss mot påfrestningar och har en stark återhämtningskraft. Namnet Cool Derma Company kom till just för att jag vill belysa hur cool huden är som organ!

Nedan är förslag på inspirerande personligheter och författare som kan ge hälsosamma råd som underlättar förändringar i vardagen.

Dr. Mark Hyman
Kris Carr
Delicously Ella Woodward
Dr. Christiane Northrup
Dr. Joel Fuhrman
David Servan-Schreiber