top of page

Om Cool Derma

Cool Derma Company ger dig en ny hållbar dimension av multifunktionella hudvårdsprodukter och exklusiva hudvårdsbehandlingar. Vi erbjuder vegansk hudvård och könsneutrala produkter som är skonsamma för hudens mikrobiom och innehåller högpresterande formler som stöds av säker biovetenskap. Produktionen är svensk med minimal miljöbelastning från råvara till slutprodukt. Vårt engagemang ligger både i hudens hälsa och jordens välmående.  

Grundaren

Grundaren av Cool Derma heter Shidrokh ”Orkidé” Ghawami och är auktoriserad hudterapeut, funktionell näringsterapeut, makeup-artist och produktutvecklare.

 

I mer än 20 år har hon arbetat inom hudvårdsbranschen och träffat människor i

olika åldrar med otaliga hudtyper och hudproblem.

Det omfattande kunskap för aktuell kosmetisk kemi, anatomi, biologi och näringslära resulterade i att Cool Derma lanserades 2018.

Våra återförsäljare

Inga onödiga ingredienser 

Vi har valt ut alla våra ingredienser utifrån vetenskapliga forskningar som ger bevisat resultat. Genom att samarbeta med ledande internationella biotechföretag har vi kunnat utveckla unika sammansättningar som ger synlig och varaktig resultat. Aktiva ingredienser, såsom niacinamid, karbamid, hyaluronsyra, grönt te extrakt, havreextrakt, avokadoolja, agrirelinepeptid, retinol är några av nyckelingredienserna som har en kraftfull och mångsidig effekt i våra produkter.

Om hållbarhet

För oss börjar hållbarhetstänket redan i tillverkningsstadiet. Istället för att satsa på stora och många hudvårdsserier, har vi valt att skapa mindre serier, färre produkter men med desto fler egenskaper. Varje produkt är noga genomtänkt och vi förespråkar likt "slow fashion" en långsam produktutveckling.

Vi arbetar endast med certifierade råvaruleverantörer och för våra växtbaserade ingredienser väljer vi upptill 99 % ekocertifierad tillverkning. Vi har vår produktion i en av Sveriges mest ansedda fabriker som ger oss all tillgång till leverantörerna och deras spårbara tillverkningslinje. Dessutom är Cool Dermas förpackningar gjorda av återvunnen plast och kartong.

bottom of page