Så här års är ni lite busiga enligt min mening eftersom ni vill vistas i solen. Som hudterapeut vill jag därför rekommendera en BUS-säker metod om ni vill bli bruna 😉 Inte för att jag tycker att du ska ändra din hudton, men jag vet att ni är många som vill få brunare ben. Att befinna sig i solens strålar innebär en ökad risk för hudens åldrande och hudcancer. Eftersom jag inte vill att ni väljer bort hälsan och blir bittra rynkiga gummor, eller gubbar för den delen, så kommer här några enkla BrunUtanSol-tips:

Förbered huden

  1. Börja med att exfoliera huden i duschen för att ta bort döda hudceller. Detta ger ett jämnare resultat. Tänk på att vissa partier på kroppen är hårdare än andra.

Använd skonsamma exfolierande produkter

  1. Att använda Cool Derma Exfoliating gel Cleanser med Cool Derma Organic Cotton l Cleansing Cloth funkar alldeles utmärkt. Tvättgelen har exfolierande egenskaper som hjälper till att djuprengöra huden, ta bort döda hudceller och verkar som propplösare på tilltäppta porer. Tvättlappen har unik vävningstyp som exfolierar varsamt och effektivt. Som ni nog förstår rekommenderar jag inte riviga produkter och korniga skrubbkrämer på huden!

Applicera BUS-krämen med cirkulära rörelser

  1. Efter duschen ska du torka huden försiktigt. Applicera sedan på torr hy lite av BUS-krämen med cirkulära rörelser. En klick som är ungefär lika stor som en vindruva räcker till halva benet. Gnid försiktigt in i huden med roterande rörelser.

Torka av krämen på hårdare partier

  1. Huden på knogar och armbågar, knän och tår är något hårdare och blir lätt mörkare än resten av kroppen. Efter att du har applicerat krämen på kroppen ska du torka lätt med en fuktig duk på hårdare partier för att inte få några ojämnheter på huden.

Låt krämen verka!

  1. Vänta några minuter innan du klär på dig. Om du vill sporta aktivt eller duscha, avvakta mellan 6-8 timmar så att produkten hinner verka. BrunUtanSol används med fördel på kvällen innan läggdags för bästa resultat.

Tips på bra BUS-produkter hittar ni enligt mig hos dessa märken: Vita Liberata, Marc Inbane, Ida Warg och James Read.

Kram Orkidé