I min roll som hudteraput kommer jag dagligen i kontakt med unga som gammla där ni delar era historier över en behandling. Oktober månad har bestått av starka berättelser med många tårar. Allt för många av er lever med spöken av cancer, ofta bröstcanser, för att ni känner någon nära som har drabbats eller att ni själva har drabbats.

I dagarna var det min tur att gå på mammografi igen. Åh denna ångest som gör en sömnlös. Oron som leder till stress. Att då mötas av en omtänksam och närvarande sjuksyster som får en att slappna av och till och med skratta. Inte gråta, utan skratta, och inte tänka på nära och kära som gått bort. Hur fantastiskt är inte det?

Underbra medsystrar, sjuksystrar, som gör sitt jobb på absolut bästa sätt, ger mig styrka och inspiration. Och inte får ni aktieutdelning eller julbonus som tack, men om det är någon som har lyckats med sin karriär så är det väl just sjuksystrar?!

Heja er medmänniskor som finns där för andra när vi minst anar det och lyfter oss själva till en bättre version. Idag ska jag inte gråta, idag ska jag glädjas åt livet med er!