Vi bör verkligen fråga oss själv hur kroppsfixeringen har kunnat bli en konstant och permanent tankebana hos de flesta av oss. Vi människor har ofta en stor fantasi när det kommer till estetik, konst, form och färg, men vad händer med oss när det som skulle kunna vara ett kreativt och upplyftande intresse istället blir tvång och en känsla av nödvändighet för du ska känna att du duger och passar in?

Sedan flera år tillbaka kommer jag dagligen i kontakt med kunder i alla åldrar som på olika sätt upplever att deras utseende inte är vad de vill att det ska vara. Olika fel och brister utpekas och jämförs med normer och stundande ideal. Vissa menar att ingrepp och kosmetiska modifieringar är ett nödvändigt ont för att uppnå önskade resultat, många gånger med missnöjt resultat.

Människan är många gånger nyfiken och vågar ofta prova nya metoder. Det har både för- och nackdelar. Konsekvensen av att genomgå kosmetiska ingrepp kan i vissa fall skapa en känsla av en konstant kamp mot något ouppnåeligt som istället lämnar oss med en tomhetskänsla och ständig jakt på en uppmålad perfektion.

Mitt mål är att jag vill att du ska vara nöjd, med eller utan smink. Jag vill att du ska vara lycklig i den du är. Att ha ett intresse för hudvård, make-up, mode eller utseende behöver och borde inte övergå till att försöka efterleva en kommersiell och missvisande bild av hur kropp och hud ska se ut. Mode- och kosmetikabranschen baseras på trender och senaste ideal, men viktigt att veta är att det inte grundar sig i våra mänskliga behov. Därför är det viktigt att förstå att det går att skapa en hållbar, långsiktig och framför allt hälsosam relation till sin egen kropp och själ.

Jag har arbetat med dessa frågor i många år och har lång erfarenhet som specialist inom området. Genom bevisad forskning och utbildning kan vi specialister anpassa behandlingar och produkter utifrån just dina behov och förutsättningar. Istället för att basera lösningen på rådande trender arbetar jag utifrån dig och din kropp. Du ska vara utgångspunkten, inte den senaste produkten till bästa pris. Varje gång du använder en produkt som inte lämpar sig för just dig gör du ett intrång på hudens hälsa och balans. Det är därför jag alltid utgår från just dig.

Huden är ett stort invecklat organ som kan vara svårt att förstå sig på. Varje dag utsätter vi huden för olika situationer som påverkar dess välmående. Precis som med andra organ drabbas även huden av åkommor, sjukdomar och obalans. Att ha en perfekt hud är ofta något många eftersträvar, men i själva verket måste vi förstå att vi alla är olika och att perfektionen grundar sig i onåbara ideal skapade för att sälja produkter. Hudens olika förutsättningar och hälsa borde inte upplevas som en oduglighet eller personlig brist men tyvärr mår många väldigt dåligt på grund av den ständiga påminnelsen om fläckfri hy.

Jag träffar tyvärr alldeles för många personer genom mitt arbete som mår dåligt över sin hy, en del av dem blir ständigt utsatta för glåpord och kränkande behandling. Jag arbetar ständigt emot värderingen att en obalanserad hud skulle vara ful eller smutsig och vill med min expertis arbeta bort stigmat kring hudsjukdomar och hudproblem. Med hjälp av rätt behandlingar och produkter tar vi tillsammans steg mot en hälsosam och balanserad hud som förhoppningsvis även skapar en långvarig tillfredsställde med sig själv.

Det ligger ett stort ansvar i mitt arbete att informera både vuxna och yngre hur de utifrån sina egna förutsättningar kan ta hand om sin hud på rätt sätt. Hudhygien och hudvård har basprinciper som är viktiga för hälsans funktion. Längre fram kommer jag gå igenom stegen för både dag- och kvällsrutiner, som utgör en grund i en välmående och balanserad hud.

Det jag vill förmedla är att du aldrig ska skämmas över din hud. Den är en viktig och stor del av dig, må bra i den!