Det är lätt att känna sig förvirrad över alla de ofantligt många hudvårdsprodukter som finns på marknaden i olika storlekar och prisklasser.
Något som är värt att bära med sig är att det finns i huvudsak två kategorier av hud- och hygienprodukter.

1. Produkter som har en funktion och som skyddar huden
Dessa produkter är till för att underhålla hudens funktioner, det vill säga att hålla huden i så gott skick som möjligt.
Huden har sitt eget immunförsvar och det är viktigt att sträva efter att hålla huden hel och skadefri. Därför är viktigt att huden är stark,
frisk och intakt eftersom hudens uppgift är att skydda dina inre organ.

2. Produkter som är inaktiva och behandlar inte huden
Dessa produkter finns i oändliga mängder av på marknaden och är skapade för massförsäljning. Produkterna är inte skapta för att
behandla eller att förebygga skador på huden. Produkterna är paketerade på ett attraktivt sätt men innehållet stödjer inte primärt hudens uppgift.

Du bestämmer själv hur du ska tolka vissa påstående i media och marknadsföring kring en viss produkt.

Det jag vill belysa är hur viktigt det är att ta reda på vilka ingredienser som är aktiva i den hudvårdsprodukt som du vill använda och om produkten verkligen kan göra skillnad för din hud.

I senare inlägg kommer jag upplysa om olika ingredienser och sammansättningar som har vetenskapliga grunder för sin verkan.

Uppgifterna ovan är inte påverkade av andra företag och Cool Derma blir inte finansierad för sina åsikter. Vi håller oss till fakta och är lojala mot er läsare.