Mina fina, ni glömmer väl inte bort att använda solskydd? Ozonlagret är mycket tunt och vi riskerar fler hudskador än någonsin. Därför är viktigt att du skyddar dig mot solens starka strålar året om, eftersom de kan skada huden och få den att åldras i förtid. Dessutom får många soleksem och munsår när de vistas i solen. Det är även vanligt att få förstorade porer och bruna fläckar på huden som är svåra att få bort.

Solens strålar består av till viss del av UVA- och UVB-strålar. UVA-strålar bryter ner elastin och kollagen i huden, vilket gör att huden åldras i förtid. Det är också UVA-strålar som kan orsaka soleksem och cellskador i huden. UVB-strålar gör att huden blir varm och får färg, men kan på längre sikt kan dessa strålar också orsaka ett förtidigt åldrande av huden.

Tips solskydd

  • Alla hudfärger behöver skydd mot solen, men ljus och fräknig hud behöver högre solskyddsfaktor än olivfärgad hy.
  • Det generella rådet är ju högre solskyddsfaktor, desto bättre!
  • Spf 30 är lägsta solskydd enligt min mening oavsett hudtyp.
  • Se alltid till att ditt solskydd innehåller skydd mot både UVA- och UVB-strålar.
  • Var inte rädd för att överdosera solskyddet när du smörjer in dig.

Passande nog har vi har fått in EVY sunscreen mousse spf 30 och 50 till salongen som skyddar både mot både UVA- och UVB-strålar. EVY solskydd går jättebra att kombinera med Cool Dermas produkter. Tillexempel tar Exfoliating Gel Cleanser bort solskyddet perfekt utan att lämna rester kvar i porerna. Tänk på att vara extra noga med solskydd dagtid om du använder produkter med AHA-syror som hudvårdsserien Skinfitness innehåller.

Att ändra den hudfärg som vi är födda med är aldrig hälsosamt för huden. Mer än 15 min i direkt sol skadar organet. Så glöm inte att skydda huden mot solens farliga strålar. <3