Jag som är grundare av Cool Derma Company heter Shidrokh “Orkidé” Ghawami och är bland annat auktoriserad hudterapeut och funktionell näringsterapeut. I mer än 20 år har jag arbetat inom hudvårdsbranschen och nästan lika länga har jag drivit hudvårdssalongen Orkidés Hudvård som idag är en del av Cool Derma Company.

Min drivkraft kommer från alla de underbara människor som jag har träffat genom åren. De fina kunder som har anlitat mig med stort förtroende och med en önskan om att förbättra sin hud och åtgärda problemområden. Dessa möten har bidragit till mitt engagemang för alla er med hudproblem och andra kroppsliga tillstånd som påverkar huden negativt.

Många av er med hudvårdsproblem mår ofta väldigt dåligt och det kan i sin tur skapa psykiska besvär. I vissa fall har jag träffat kunder där det har lett till depression och socialhandikapp. Jag vill att ingen ska behöva skämmas eller må dåligt över ett kroppsliga tillstånd som påverkar huden negativt och som man själv inte kan rå för. Vi måste gemensamt vägra titta bort och hjälpa våra barn, ungdomar, vuxna att komma ur denna onödiga skam och våga söka hjälp hos hudläkare och auktoriserade hudterapeuter.

Det finns en önskan från er att jag ska vara mer  tillgänglig via webben och att jag ska berätta om mina erfarenheter. Ni som känner mig vet att det är ett stort steg för mig att börja blogga, men sedan en tid har jag känt väldigt starkt att jag vill dela med mig av mina kunskaper som jag har samlat på mig genom åren om olika hudtyper, hudvård och hudvårdsproblem.

Cool Derma kan därför ses som en organisk tillväxt av min befintliga salong på Upplandsgatan 58 i Stockholm. En ny relation med alla er som är intresserade av fakta, hållbara lösningar och framförallt möjliga vardagsförändringar som är hälsobefrämjande utan att vara jobbiga. Jag har valt namnet Cool Derma just för att jag vill visa för er hur häftig huden är som organ och att ingen ska behöva skämmas för sin hud.