Ofta får jag frågan från er kunder att ni väldigt gärna vill ha bra källor gällande recensioner av produkter inom skönhetsvård som finns på marknaden. Frågan är verkligen relevant, vi vill kunna handla produkter som passar vår hudtyp och vi vill även kunna lita på produktens kvalité. Vi söker därför efter källor där produkter har blivit testade och vi hoppas att de har blivit oberoende bedömda, men så är tyvärr inte alltid fallen. I Sverige omsätter skönhetsbranschen 13 miljarder kronor per år och det finns många som vill ha del av den kakan och många gånger ser vi, ovetandes, sponsrade tester och inlägg där någon egentligen marknadsför en produkt.  

Därför behövs oberoende röster som vågar vara kritiska när det behövs. Efter en rejäl gallring av olika sajter och bloggar på nätet kan jag med stor glädje berätta om skönhetsmagasinet och bloggen Daisy Beauty. Enligt mig är det en trovärdig källa där du kan läsa om hudvård, hårprodukter, nageltips, doftnyheter och makeup-guider tillsammans med över 4000 produkttester. Skönhetsmagasinet finns även som tryckt tidning i butik.

Kicki Norman är den enastående journalisten som står bakom Daisy Beauty. Hon har många års erfarenhet av tidningsbransch med ett gediget CV och framförallt entusiasm som är så äkta att jag blir hög. Jag hade turen att få träffa Kicki i min salong på Upplandsgatan 58 i Stockholm tidigare i våras. Då passade jag på att ställa några frågor vad du som läsare kan förvänta dig av Daisy Beauty.

Ärliga omdömen 
Vi testar produkter inom hud- och hårvård under hela året där Daisy Beauty använder sig av olika skribenter som har i uppdrag att testa produkter och ge ärliga omdömen hur produkten fungerar och upplevs, berättar Kicki. Daisy Beautys omutbara testpanelen smörjer, sniffar, penslar och stylar för att ge dig pålitliga och personliga tips till både vardag och fest.

Vidare säger Kicki, att vi alla är olika med specifika behov. Därför är det viktigt att välja och använda skönhetsprodukter som är anpassade för just dina behov och som verkligen fungerar på huden. Som köpare behöver vi få vägledning bland fina filosofier och ingredienser som inte fungerar i verklighet på huden eller ger det resultat som vi önskar.

Produktens innehåll
Daisy Beauty tittar även närmare på innehållsförteckningen på produkten, dvs. INCI-listan som ska visa på vad hudvårdsprodukten egentligen innehåller. När vi upptäcker att innehållet eller upplevelsen av ingrediensen inte stämmer överens är vi inte rädda att kritisera påstående. Våra läsare förtjänar att veta sanningen om de produkter som finns ute på marknaden, avslutar Kicki.

Mina underbara läsare som ni förstår så är Kicki en sann journalist i min smak. Därför kan jag varmt  rekommendera er som är nyfikna på granskningar av hud- och hårvårdsprodukter att läsa skönhetsmagasinet Daisy Beauty och bloggen med många dagliga intressanta inlägg.

Och glöm inte… Better Minds, Better Skin, Better You.

 

International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, INCI.
Alla hud- och hårvårdsprodukter samt kosmetika som säljs inom EU måste enligt lag ha en innehållsförteckning på förpackningen som listar alla ingredienser som finns i produkten. Överlag gäller samma regler i USA, Japan och Kanada. Ofta kallas denna lista för INCI-lista där INCI står för själva namnet på råvaran som finns i innehållsförteckningen. Alla ingredienser måste listas med sitt INCI-namn i den ordning de förekommer i produkten, där den största mängden ska vara angiven först i listan. Namnen är internationella och baseras ofta på latin för växtarter och på engelska för andra substanser. Alla växter och kända naturliga preparat har redan sina INCI-namn. När nya syntetiska kemiska ämnen lanseras måste dock företaget bakom skaffa ett INCI-namn för att preparatet ska kunna användas i olika hudvårdsprodukter.