God fortsättning på det nya året! Jag hoppas på ett hälsosamt år där vi tar steget tillsammans mot en balanserad hud och hållbart välmående.

Ni är många som undrar över vilka hållbarhets värderingar som Cool Derma har och vill veta mer om dessa. Som jag ser det, borde hållbar utveckling vara grunden till alla företags verksamheter. Frågan om hållbar utveckling utmanas även jämnt och ständigt av samhällets och branschens framfart. Ni undrar säkert vad jag menar med utmaning?

Jo, kosmetikabranschen kan vara väldigt slösaktig i många avseenden och där massförsäljning är drivkraften. Detta är inte något som jag vill bidra till. Jag tror på välmående och varaktiga resultat nu och för framtida generationer. Det borde ligga i allas vår överlevnadsinstinkt att inte göra planeten illa med onödig resursförbrukning som att tillverka mängder med olika produkter och onödiga förpackningar som sedan snabbt blir till sopor och växer på hög.

Jag har personligen medvetet valt att ha en ”slow” produkttillverkning. Kunden ska få högklassiga produkter till bra pris med generös mängd både i volym och aktiva ingredienser mätt. Det ska vara få men effektiva produkter som multitaskar olika områden och bidra till hudens behov. Genom att ha generösa enkla förpackningar hoppas jag på att du inte behöver köpa produkterna så ofta och på så sätt bidrar vi tillsammans till att minska på resursförbrukningen. Därför tillverkar inte Cool Derma onödiga necessärer eller små förpackningar som tar slut fort. Ska du ut och resa kan du enkelt själv hälla över innehållet från våra förpackningar till mindre funktionella förpackningar som säljs via våra återförsäljare.

”Slow” produkttillverkning betyder även att Cool Derma stressar inte fram nya hudvårdsprodukter som är medelmåttiga bara för att ha nyheter. Framförallt ser vi till att alla i hushållet kan använda våra produkter då de är gjorda för att hjälpa huden som organ som har samma funktion oavsett kön.

Jag har valt att lägga tillverkningen av hudvårdsprodukterna i Sverige där råvaror och förpackningar tas från olika lokala aktörer så långt som det går. Detta minskar på transporter och utsläpp samt ger mig större inblick i tillverkningens olika led. Det kan ibland innebära en högre kostnad att lägga produktutveckling och produktion i Sverige, men för att undvika en högre prislapp till kunderna har jag valt enkla förpackningar som även är lätta att använda. Inte dyra tunga glasburkar med guldlock och en onödig kartong som leder till dyrare pris för kunden, men betyder inte nödvändigtvis att innehåller speglar förpackningens lyx.

Det är mycket viktigt att Cool Derma kan stå för sina produkter hela vägen, från tillverkning till funktion och resultat. Jag har alltid beundrat svenska företag som står för ”slow” tillverkning såsom Mayla. Här ser vi ”slow fashion” på riktigt. De bryr sig inte hur modevärlden ser ut just nu och de lyssnar inte heller på dess påtryckningar  inför nästa kollektion. Där är hållbarhet är ett ställningstagande, en vision för företaget och hur det ska byggas. Visionen ska följas även om intressenter kan ha andra åsikter ibland.

Det glädjer mig att ni är så många som tycker att det är viktigt att ha sunda värderingar. Cool Derma utvecklar produkter som är till för att underhålla hudens funktioner, det vill säga att hålla huden i så gott skick som möjligt. Cool Derma erbjuder produkter som verkligen gör skillnad för din hud och som uppfyller kundens behov. Cool Dermas vision är välbefinnande och varaktiga resultat nu och för framtida generationer.

”WE GO SLOW for you and the planet”