Tidigare i år träffade jag Annica Joensuu som är ordförande för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, för en intervju. Det känns så underbart att äntligen få rådfråga henne om hudvård och att kunna dela med mig av hennes kunskap till fler som är intresserade.

För er som inte känner till Annica har hon många års erfarenhet av hudvård och flera mångåriga utbildningar inom området. Hon kan hudens tillstånd på ett mer vetenskapligt och sannenligt sätt än många andra. Annica har en gedigen kunskap och erfarenhet som hon gärna delar med sig av genom att utbilda nya generationer av hudterapeuter.

In på min salong kommer Annica med en energi och ett leende som smittar av sig på mitt lugna morgontempo. En underbar och varm kram på det får mig att känna mig hoppfullt inför vårt möte. Jag kan inte fatta att hon åkt tåg från Göteborg till Stockholm för en arbetsdag. Men för Annica är det inga konstigheter att bo i Göteborg och jobba på SHRs kansli i Stockholm, pendlar gör hon nästan varje vecka. Här pratar vi kärlek till sitt arbete i stora volymer kan jag tycka.

Nya trender gällande hudvårdsprodukter 
Vi börjar samtalet med att tala om trender gällande nya hudvårdsprodukter på marknaden. Det innovativa är egentligen inte nya ingredienser, utan nya utformningar av produkter, hur de levereras i olika förpackningar och former menar Annica. Många ingredienser är desamma som förut, om än i nya tappningar. Den nya trenden för hudvårdsprodukter är i huvudsak roliga och annorlunda förpackningar och formuleringar som ingen har tänkt på förut.

Konsultationer via nätet 
Det har blivit allt vanligare att både handla hudvårdsprodukter och få hudvårdskonsultation via nätet från hudterapeuter. Annica tycker att hudvårdskonsultationer bör göras efter att hudterapeuten har träffat kunden och tittat på huden utan smink men även känt på huden. Helst efter att man har gjort en ansiktsbehandling för att se hur huden reagerar. Det är först då en professionell bedömning kan göras för att säkerställa en vettig diagnos och erbjuda rätt hudvårdsrutin som kunden kan ha nytta av för ett långsiktigt resultat.

Avancerade produkter på svenska marknaden
Det har börjat säljas mer och mer avancerade hudvårdsprodukter i Sverige sedan en tid. Jag tycker man alltid ska konsultera med sin hudterapeut för att underlätta att välja rätt hudvårdsprodukter, säger Annica. SHR får in många rapporter från missnöjda kunder som har fått allergier eller skadat huden ordentligt på grund av att tillgängligheten har ökat av olika produkter. Ingen vet säkert hur huden kan reagera på avancerade på produkter, men din hudterapeut kan hjälpa dig på ett säkert sätt. Du kan också gå tillbaka till din hudterapeut vid eventuella problem som måste åtgärdas. Se bara till att välja en hudteraput och hudvårdssalong som är ansluten till SHR, avslutar Annica.

Mina kära läsare jag önskar att jag kunde behålla Annica för mig själv resten av dagen, men hennes schemat var fullspäckat och på kvällen skulle hon vara med på årliga Daisy Bauty Awards där hon sitter med i jurygruppen för nya produkter som lanseras i Sverige . Jag tackar Annica för hennes enorma engagemang för yrket, kunderna och branschen i helhet och räknar dagarna tills vi ses igen.

Och som jag alltid säger: better minds, better skin, better you!

 

En sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter 
Som stolt medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, vill jag berätta lite kort om denna ideella organisation. SHR är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige och arbetar för att behålla kompetensen samt kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. SHR erbjuder information om aktuella frågor kring hudvård och de salonger som är auktoriserade medlemmar.

SHR har utvecklats under många år för att ge hudterapeuter mer kunskap och yrkesfärdighet via utbildningar bland annat. Dessutom bidrar SHR till större synlighet i media för yrkesgruppen. Därför känns det väldigt naturligt och självklart att belysa vikten av organisationen som är en viktig grundpelare i varje hudterapeuts yrkesroll.