top of page
  • pontuseriksson3

Vad är hudvård som även är klimatsmart?


Jag diskuterar ofta hudvård och hälsa i mina dagliga möten på salongen. Det är en direkt och rak dialog från mig till kunderna. Oavsett om de tycket att jag har rätt eller fel så är det ett ofiltrerat roligt och informativt samtal.

En vanlig kundfråga som jag får är:

Vad ska jag köpa för hudvård som även är klimatsmart men ändå inte tråkig?


Jag tycker att det är viktigt att skilja mellan produktkategorierna hudvård och kosmetika.

Låt oss börja med hudvård. Vad jag menar med hudvårdsprodukter är att de ska fylla en funktion och hjälpa dig med olika hudproblem. Du ska välja de produkter som tillför något till din hy. Exempel på detta är närande hudolja för dig med torr hy eller eksemhy, rengörande tvätt för dig som har fet hy eller pormaskar. Utifrån rätt vägledning för din hys behov ska du sedan köpa FÅ hudvårdsprodukter som gör mest nytta för dig. Tänk att funktion och resultat är viktigt.

Med kosmetika menar jag smink och stylingprodukter, parfym, doftande duschgele, doftande kroppsprodukter som body lotion i olika varianter. Den här kategorin har blivit sååå stor och är mer ämnad för tillfredsställa våra andra sinnen än hudens behov.

Jag har personligen för länge sedan tagit bort onödiga skönhetsprodukter som styling av hår men även dusch och badprodukter. Exempel, som ni kanske känner igen er i. Enligt flera frisörer behövde jag massor med produkter för att styla mitt hår. Jag har svart, tunt, kort hår som behöver fluffas till för att stå upp. Håret är platt och mjuk som på en katt. Däför får jag massa med tips på olika produkter som ska användas i olika steg för att få håret att resa sig.

Rena Viagra för håret alltså!!!

Totalt 7 produkter plus 30 minuter jobb varje morgon framför spegeln?!?!

Det är inte hållbart eller roligt att behöva använda så många produkter med diverse tillsatser och parfyer på huvudet varje dag.

Sedan en tid använder jag endast tre hårprodukter och jag har aldrig haft bättre kavalite på mitt hår! Jag har ett schampo, en hårgelé och en hårspray. Med tanke på att de fungerar och leverera resultat så letar jag inte efter något annat, utan är tacksam för att det funkar med dessa få steg.

Det går alltså att dra ner på antal produkter du köper utan att tumma på ditt yttre!!!

Detta gäller för krämer, tvålar, bodylotion och parfymer med mera. Även om du inte har allergi och känslig hy nu så betyder det inte att alla doftande produkter eller parfymer är bra för dig. Vi inhalerar alla produkter som vi använder och produkterna går även in i överresta hudlagret. Desamma gäller för aromatiska oljor och eteriska oljor, såkallade naturliga dofter från örter, blad och blommor. Dessa oljor kan också vara starka och göra din hud irriterad, så var försiktig.


Så vad ska jag köpa för hudvård som även är klimatsmart men ändå inte tråkig?

En bra klimatsmart inköpslista för hudvård innehåller endast några få enkla produkter. Ingen behöver 12 olika doftande badbomber eller 8 olika deos eller 15 krämer i olika färger och upplagor!!! Tänk på att köpa produkter som gör att din hud fungerar optimalt och inte bara målar huden på ytan. Prata med en auktoriserad hudterapeut som ska utgå från kundnyttan och ditt bästa i sina rekommendationer.

Better minds, better skin, better you!

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page