top of page
  • pontuseriksson3

Vilka produkter passar oljig hy med stora porer och pormaskar?

De produkter du använder bör bli en del av din vardag så att de hjälper dig att få bukt med stora porer, svarta pormaskar och oljig hy på sikt.

I en tidigare artikel berättade jag om hur vi bör ha en makeuprutin och en hudvårdsrutin som passar vår egen hydtyp. Varje gång jag har kunder på ansiktsbehandling eller hudkonsultation så går vi igenom vad man har hemma och hur vardagen ser ut för kunden. Det är jätteviktigt att de produkter du använder blir en del av din vardag och hjälper dig hålla huden ren, så du kan få bukt med stora porer, svarta pormaskar och tilltäppt hy på sikt.

Om din hudvårdsrutin är krånglig och väldigt tidskrävande så blir det ett jobbigt moment som du försöker undvika och slarvar med. Vissa av oss tycker om att ha många produkter i rutinen och vill gärna ha en spakänsla, en egentid av omsorg och meditation som gör att man varvar ner och gör sig av med dagens stress, vilket är helt ljuvligt. Men man kan också få samma känsla med få produkter och genom att göra rutinen noga och sakta, så att man kan varva ner kroppen och bli av med makeup, döda hudceller, små svarta pormaskar och få en fräsch hud!

Oljig hy, stora porer och pormaskar kan förvärras av rengöringsapparater

Att tvätta huden slarvigt och lämna kvar makeuprester är inte alls bra för huden. Även om man inte använder makeup, så få man ändå smuts, damm och egen talgproduktion från porer, som sitter på huden under hela dagen, vilket man behöver tvätta bort. Här gäller det att tvätta sig varsamt och jag rekommenderar inte elektriska borstar eller rengöringsapparater utan det går alldeles utmärkt att använda fingrar och en tvättlapp.

Jag har sett så många kunder som har förstört sin hy på grund av dessa rengöringsborstar och som inte visste att man måste vara varsam mot hudens skyddsbarriär. Varsam rengöring är ytterst viktigt och trendiga apparater är inte hudvänliga utan bara en försäljningshype. Det är därför jag tycker att det viktigt att ha en hudterapeut som är ärlig och tar hand om din hudhälsa och inte säljer på dig saker som huden inte behöver. Hudhälsa ska aldrig man aldrig kompromissa med, oavsett rådande trender och kampanjer.

Skinfitness – produkter som är vänliga mot huden och planeten

Jag tog verkligen hänsyn till mina kunders önskemål och behov när jag utvecklade produkter för Cool Derma. Det är viktigt att förse er med effektiva produkter som fyller en funktion och samtidigt är vänliga mot planeten. Ni har efterfrågat enkla steg som kan ge optimal effekt och där ni framförallt får bukt med flera olika problem samtidigt.

Skinfitness, min första serie, innehåller AHA/BHA-syror, niacinamide, zink och allantoin som alla är aktiva ingredienser som har visat sig ge mycket goda resultat för stora porer, svarta pormaskar, fet och oljig hy. Man kan använda serien om 3 produkter i sin helhet eller använda vissa av produkterna och kombinera med andra produkter i sin hudvårdsrutin. Jag kan hjälpa dig med att ta fram en hudvårdsrutin så att du kan kombinera olika steg på rätt sätt och få önskat resultat.

En fördel att begränsa antalet produkter och ingredienser

För alla hudtyper, men särskilt för dig med oljig hy, stora porer och pormaskar, är det en fördel att använda ett begränsat antal produkter som innehåller ett begränsat antal ingredienser. Vi ska inte belasta huden med något onödigt utan endast ge den det den behöver.

Jag har även gjort filmer på Instagram för bruksanvisning och gör konsultationer via Whatsapp för er som inte kan komma till salongen. Den här serien passar alla åldrar, både män och kvinnor, och är dessutom vegansk. Tack vare lätta förpackningar kan du ta med dig din hudvård vart du än går och din vardag blir så mycket lättare!

I min webbshop kan nu läsa mer om produkterna i serien Skinfitness. Hör gärna av dig med frågor! Vi fixar det här tillsammans. Med rätt produkter och en genomtänkt hudvårdsrutin kan alla få en bättre hy!

Här hittar du alla mina produkter

Följ mig på Instagram och Facebook där du bland annat hittar filmklipp där jag visar hur du tar hand om din hud på bästa sätt.

Kram Orkidé

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page